Jan Mans Award voor Maastrichtse band YĪN YĪN

Gisteravond is in poppodium Muziekgieterij de Jan Mans Award, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong talent, uitgereikt aan de Maastrichtse band YĪN YĪN.

Jan Mans was van 2013 tot 2021 voorzitter van de Raad Van Toezicht van het Maastrichtse poppodium. Hij overleed in februari 2021 en ter nagedachtenis heeft de Muziekgieterij in 2022 een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jong talent in het leven geroepen. 

Dankbaarheid
Directeur Wim Smeets van de Muziekgieterij: “Onze voormalige voorzitter was een fantastisch mens en een belangrijke steunpilaar in de ontwikkeling van Muziekgieterij, inmiddels een van de grootste poppodia van de Euregio. Wij zijn ongelooflijk dankbaar hem in ons midden te hebben gehad. Met deze aanmoedigingsprijs hopen we zijn naam eer aan te doen en zijn kernwaardes door te kunnen geven aan jonge popartiesten.”

Selectie
Elk jaar selecteert het team van de Muziekgieterij een talentvolle artiest of band met origineel en relevant eigen materiaal. Acts en artiesten die zelf al actief stappen hebben gezet in hun professionele muziekcarrière. Met behulp van de Jan Mans Award krijgen deze acts een extra duw in de rug om dit doel te bereiken.

Foto's: Harry Heuts