RTV Maastricht

Jack van Gelooven fractievoorzitter SP Maastricht

De ledenvergadering van de SP Maastricht heeft op 16 april Jack van Gelooven aangewezen als fractievoorzitter voor de SP. Jack van Gelooven is de opvolger van Ariane Schut, die raadslid blijft in de fractie.

Jack, geboren en getogen Jack is een echte Sjeng, geboren in Blauwdorp in 1961 en woont momenteel in Mariaberg. Hij werkte als beeldend kunstenaar en ondernemer o.a. op het gebied van communicatie. Later is hij geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van achterstandsbuurten in Maastricht. Hij is een maatschappelijk betrokken mens met een creatieve en oplossingsgerichte geest en zeker geen hokjesdenker.  

Jack: “Al jarenlang stem ik op de SP. Ik werd vorig jaar gevraagd om actief te worden binnen de partij. En dat doe ik graag. Ik ben trots op ons activistische karakter en de vechtlust zoals afgelopen jaren gebleken is bij de toeslagenaffaire. Ik ben actief in de stad en buurten en o.a. betrokken bij projecten rond plastic afval/milieu, armoede en burgerparticipatie. Ook ben ik o.a. actief geweest voor AANzet, de alliantie tegen armoede, was bestuurslid van de stichting Waste Free Waters en voorzitter van het buurtnetwerk Mariaberg. Ik wil nu graag vanuit de functie van raadslid en fractievoorzitter helpen om de stad Maastricht een stuk socialer te maken.”