Inzamelingsactie voor Turkije bij moskee Maastricht

In de Tawhidmoskee vindt morgen een inzamelingsactie plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Dat heeft het bestuur bekendgemaakt.

Er wordt opgeroepen dekens, (winter)kleding, schoenen, jassen en handschoenen te doneren. Dit kan morgen tot 20:00 uur. De organisatie wil woensdagnacht de eerste lading hulpmiddelen op het vliegtuig krijgen naar Turkije.

Aardbeving
De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog 120 naschokken volgden, waaronder een van 7.5. Er zijn zeker 9000 gewonden en de zoektocht naar overlevenden is in volle gang. De verwachting is dat het dodental de komende uren nog verder zal oplopen. Turkije en Syrië krijgen internationaal veel noodhulp aangeboden. Het slechte weer in het rampgebied bemoeilijkt het werk van de reddingswerkers.

UPDATE woensdag 8 februrari: de Tawhidmoskee laat op haar Facebook pagina het volgende wetenWij zetten onze inzamelingsactie, die enorm is toegeslagen, tijdelijk stop, i.v.m. opslaggebrek. Nadere informatie volgt nog.