Invallers redden punt voor MVV op valreep

Vaak incasseerde MVV in de slotfase een tegentreffer die punten kostte. Vrijdagavond in Den Bosch zat het MVV een keer mee vlak voor het einde. Een kansloze achterstand van 3-1 werd zo toch nog rechtgetrokken.

MVV hoopt zo snel mogelijk weer in de flow van vóór de winter te komen. Toen voetbalde de ploeg van Maurice Verberne zich tegen alle verwachtingen in naar de top van de competitie. Uit de laatste vier duels haalde MVV echter maar één punt.

En ook in Den Bosch lagen de punten niet voor het oprapen vrijdag. Na een kwartier keek MVV tegen een achterstand aan na een eigen goal van Leroy Labylle, die de bal op onbegrijpelijke wijze achter zijn keeper kopte. Binnen het half uur trok MVV de stand naar 1-1. Ruben van Bommel tikte de bal beheerst langs de doelman. Toch ging Den Bosch met een voorsprong de rust in. Kalinauskas schoot raak na een fantastische pass van Verbeek: 2-1.

Na rust leek Ahannach definitief een nieuwe nederlaag te bezorgen. Hij schoot de bal snoeihard in het dak van de goal: 3-1.

Terwijl eigenlijk iedereen in het uitvak zich al verzoend had met een nieuwe teleurstelling in dit nog niet succesvolle kalenderjaar voor MVV, mochten de rood-witten, vandaag gehuld in het zwart-wit, toch nog hopen op een punt. Invaller Livramento kapte zijn directe tegenstander uit en rondde knap af. Na een fanatiek slotoffensief dwong MVV zelfs nog een gelijkspel af. Mart Remans, een andere invaller, schoot in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd, volledig vrijstaand, de 3-3 tegen de touwen.

MVV staat na dit gelijkspel nog steeds zesde. Volgende week staat de burenruzie met Roda JC op het programma, dat de achterstand op MVV naar vier punten verkleind heeft.