Ingrid van Engelshoven en Mathieu Segers formateurs stadsbestuur

Voormalig minister Ingrid van Engelshoven en hoogleraar Mathieu Segers zijn de formateurs in Maastricht, zo werd deze avond duidelijk. Van Engelshoven en Segers gaan samen met de partijen Seniorenpartij Maastricht, D66, CDA, PvdA, VVD en Volt in gesprek over een coalitieakkoord en een te vormen stadsbestuur.

Foto's: NOS

Veel vertrouwen 

Frans Bastiaens, lijsttrekker van de Seniorenpartij maakte de formateurs vandaag bekend bij het afronden van de informatiefase. Bastiaens is verheugd dat Van Engelshoven en Segers voor Maastricht aan de slag gaan. “Ingrid en Mathieu vormen een ideale combinatie van politieke ervaring, kennis van onze stad en de aandacht voor de juiste thema’s in de gesprekken die we gaan voeren. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met een akkoord gaan komen dat onze stad verder brengt en de uitdagingen waar we voor staan benoemt en aanpakt.”

Streven naar een "breed gedragen akkoord" 

Het streven van Bastiaens om het akkoord te laten dragen door zoveel mogelijk partijen staat nog altijd overeind. “Ook uit het verslag van de informateurs blijkt dat we het anders moeten doen. Daarom wil ik echt op zoek naar een breed gedragen akkoord. We hebben elkaar nodig de komende jaren.”

Ingrid van Engelshoven

Ingrid van Engelshoven was van 2010 tot en met 2017 wethouder en locoburgemeester in Den Haag. In 2017 werd zij benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was ze kamerlid namens D66, de partij waarvan ze ook partijvoorzitter was.

Mathieu Segers

Mathieu Segers komt uit Maastricht, waar hij ook is opgegroeid. Hij is sinds 2016 hoogleraar Hedendaagse Europese geschiedenis en van 2016 tot 2020 als decaan aan de Universiteit Maastricht actief. Daarnaast is hij lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en van het domeinbestuur Sociale- en Geesteswetenschappen van stichting Nederlands Wetenschappelijk Onderzoek.