Informele kennismaking met burgemeester Wim Hillenaar

Om Maastricht en vooral een meer dan aardig beeld te krijgen van de Maastrichtse samenleving, is de eerste week van André Rieu’s Concerten op het Vrijthof voor de net benoemde burgemeester Wim Hillenaar een uitgelezen mogelijkheid.

Het eerste deel van de concertreeks wordt door het stadsbestuur al een aantal jaren gezien als een mooie gelegenheid om een keur aan mensen informeel te kunnen ontmoeten en spreken. Afgelopen donderdag beet Wim Hillenaar het spits af van zijn eigen eerste gastheerschap als burgemeester van de stad van Maestro André.

In het stadhuis vond voor aanvang van het eerste Rieu-concert editie 2023 een ontmoeting plaats tussen vertegenwoordigers uit Nazareth en Pottenberg en hun nieuwe burgervader. Zoals bekend worden deze twee woongebieden, een in West- de ander in Oost Maastricht, veerkrachtige wijken genoemd. In een intensieve samenwerking met de gemeente wordt gekeken hoe op nieuwe manieren gewerkt kan worden en invulling gegeven aan het verbeteren van leefklimaat en andere dagelijkse en praktische items die in een buurt spelen. Na een hapje en een drankje toog het gezelschap naar de eerste voorstelling van Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. 

Gisteren werd de opvolger van Annemarie Penn – te Strake ook voorgesteld aan vertegenwoordigers van verenigingen waar hij een erefunctie gaat bekleden. De komende maanden wordt hij bij bijvoorbeeld de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en Reuzengilde Gigantius als erepreses geïnaugureerd.

Het eerste zaterdagconcert is al sinds jaar een dag een politieke lobbydag. Hillenaar gaat vanavond met vertegenwoordigers uit het Haagse en Limburgse politieke establishment genieten van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.