Incident bij studentenvereniging Tragos: urine over studenten

Studentenvereniging Tragos ligt onder vuur na misstanden bij ontgroeningen. Volgens de universiteit gaat het om overtredingen op het gebied van persoonlijke integriteit, gezondheid, hygiëne en voeding.

L1 laat weten dat het volgens bronnen zou gaan om studenten die met urine zijn overgoten. Daarnaast zouden mannelijke aspirant-leden zijn gedwongen om bier met sardientjes, prei en knoflook te drinken. Studenten moesten daardoor overgeven. 

De Universiteit zegt met zware sancties te komen. Zo worden alle subsidies ingetrokken en is de studentenvereniging niet meer welkom op de jaarlijkse INKOM.

De studentenvereniging laat zelf weten geschrokken te zijn van de berichtgeving en heeft actie ondernomen: “Vanwege dit gedrag hebben wij onmiddelijk mensen aangesproken en enkele leden direct naar huis gestuurd en verdere toegang tot de sociëteit ontzegd”, zo laat de vereniging weten. De vereniging geeft ook aan alles in het werk te zullen stellen om de gewenste cultuurverandering te realiseren om herhaling te voorkomen. Inmiddels heeft de vereniging acht leden geschorst. Ook blijft de kroeg voorlopig gesloten om "orde op zaken te stellen."

Inmiddels heeft politieke partij D66 vragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving.