Hub Cobbenprijs naar Buurtraad Limmel

Buurtraad Limmel heeft gisteren in Heerlen de Hub Cobbenprijs gewonnen. De prijs die uitgegeven wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die zich op indrukwekkende wijze voor sociale strijd en rechtvaardigheid hebben ingezet. 

Buurtnetwerk Limmel heeft lange tijd gestreden tegen het plaatsen van een grote loods in de wijk. De megaloods zou de door de wijkbewoners zo felbegeerde woningbouw in Limmel verhinderen. Door flink actie te voeren lukte het de bewoners afgelopen zomer het tij te keren. De loods is van de baan - over afzienbare tijd zullen er naar verwachting in Limmel heel wat nieuwe woningen bijkomen. 

Voor de prijs - genoemd naar de vakbondsleider Hub Cobben die voor de rechten van mijnwerkers streed - waren dit jaar vijf genomineerden. Zij waren gekozen door een vakjury uit 22 kanshebbers.  Via de website van de Hub Cobbenprijs-organisatie kon het publiek zijn stem uitbrengen. Chris Meys - voorzitter van de buurtraad - was enorm trots. Hij stelde dat de prijs er niet alleen was voor Limmel maar voor heel Maastricht. "We hebben er allemaal voor gevochten", aldus Meys.