Horeca en cultuur mogen zaterdag open van burgemeester

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake geeft horecabedrijven en cultuurinstellingen de ruimte om zaterdag toch de deuren te openen. Naar verwachting krijgen deze sectoren vanavond tijdens de persconferentie van het kabinet te horen dat ze nog even dicht moeten blijven.

Hiermee geeft de burgemeester de horeca en cultuur de ruimte om een signaal af te geven dat de ernst van hun situatie onderschrijft. Tussen 10.00 en 20.00 uur mogen deze sectoren hun deuren openen. Wel verwacht de burgemeester dat de coronamaatregelen in acht worden gehouden, zoals de anderhalve meter, mondkapjes en de check van het coronatoegangsbewijs.

Diverse ondernemers hebben al aan te geven te willen openen zaterdag. Ook winkeliers, al lijkt het erop dat zij vanavond wel iets van goed nieuws krijgen. Volgens de eerste geluiden zou winkelen op afspraak weer toegestaan worden.

Penn-te Strake sluit zich hierbij aan bij diverse andere burgemeesters in Zuid-Limburg die dit ook toelaten. "We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat."


Meer nieuws