Hoeskamer Limmel krijgt kunst op de muur

Limmel heeft er sinds deze week een stukje vrolijkheid bij. Vanaf afgelopen maandag wordt er namelijk hard gewerkt om de muur van de Hoeskamer te verfraaien. Met ..jawel …  échte kunst.

De Hoeskamer in Limmel is voor bewoners een plek waar zij kunnen ontmoeten en ontspannen. Welzijnsorganisatie Trajekt gebruikt het pand ook voor informatie inloopmomenten. Het gebouw heeft een tuin, maar die oogde heel lang niet zo fraai, ook vanwege de lange kale, afgebladderde muur. Maar dat is sinds afgelopen maandag verleden tijd. Dankzij een burgerinitiatief en steun van woningcorporatie Servatius en organisatie De Cultuurmakers Maastricht prijkt er nu een grote muurschildering - gemaakt door graffiti kunstenaar Collin van der Sluijs, samen met inwoners uit de buurt. 

"Heel belangrijk", vindt vrijwilligster van de Hoeskamer Trudy Hardy. "Het is belangrijk om eenzame mensen uit hun huizen te krijgen. De buurt heeft kleur nodig". Samen met andere wijkbewoners voorzag ze de muur in de binnentuin van een geverfde onderlaag. Kunstenaar Collin die in Maastricht woont en al eerder Maastrichtse, maar ook buitenlandse, muren en panden verfraaide met schilderwerken, deed het spuitwerk. "De vogels die ik hier maakte zijn vogels zoals we ze hier zien, in deze tuin, in de bomen van de wijk. En je ziet ... door dit werk wordt de lange tuin optisch al gelijk aangenamer van vorm." 

Trajekt is blij met het project. "Het is echt een buurtinitiatief", vertelt Trajekt opbouwwerker Jim Muijres. "En het is mooi dat dan samen met de woningcorporatie en Cultuurmakers Maastricht tot stand komt".  Volgende week donderdag dan moet de muur helemaal af zijn. "Om half vier is er dan een openingsmoment, en kan iedereen die dat wil het resultaat komen bewonderen", aldus Jim.