(Her)opening begraafplaats Tongerseweg als nieuw rouw- en gedenkpark

Geruime tijd is er gewerkt, maar nu is het bijna zover: over een week heropent men de begraafplaats aan de Tongerseweg. De plek krijgt dan officieel een nieuwe bestemming als rouw- en gedenkpark.  

De algemene begraafplaats aan de Tongerseweg bestaat sinds 1812 en is een van de oudste begraafplaatsen van Nederland. Vele Maastrichtenaren komen er niet alleen om en de graven te verzorgen en hun dierbaren te herdenken, maar komen er ook voor de parkachtige omgeving. De afgelopen jaren is de begraafplaats niet alleen flink uitgebreid, maar men heeft de plek ook willen veranderen naar een echt rouw- en gedenkpark waar verschillende mogelijkheden zijn om een nabestaande te herdenken. Zoals bijvoorbeeld een Herdenkingsbos, waar overledenen een laatste rustplek kunnen krijgen bij een nieuw aan te planten boom.

De heropening van de begraafplaats als nieuw Rouw- en Gedenkpark Tongerseweg wordt gevierd met muziek en voordrachten en vindt plaats op zondagmiddag 30 oktober van 13:00 tot 16:00 uur. Meer info op de website van Begraafplaats Tongerseweg.