Hennie Ramaekers terug op de bok bij Mastreechter Staar

De Vlaamse dirigent Frederik Verhooghe en het bestuur van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar hebben, in goed overleg, besloten de samenwerking te beëindigen.

De afgelopen 7 jaar gaf Frederik Verhooghe muzikaal richting aan de Staar en stond hij aan het roer tijdens vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland. Mede dankzij hem is het koor ongeschonden door de pandemie gekomen.

Verhooghe draagt deze maand het stokje over aan Hennie Ramaekers, die in de jaren ’80 furore maakte met de Staar. Onder zijn leiding zong de Staar onder meer bij de inhuldiging van koningin Beatrix, in de nieuwe kerk in Amsterdam.

“Na mijn vertrek in 1991, is na 32 jaar de cirkel rond. De Mastreechter Staar is cultureel erfgoed voor Nederland en de koorwereld in het bijzonder. Ik zie dan ook met vertrouwen uit naar de hernieuwde samenwerking”, aldus Ramaekers. 

Het eerstvolgende concert van het mannenkoor onder leiding van Hennie Ramaekers, zal plaatsvinden op 17 maart in het Cultureel Centrum in Beveren-Waas, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.