Hans Bours nieuwe voorzitter Sahot

Hans Bours is sinds vrijdag de nieuwe voorzitter van de Stichting Samenwerkende Hotels (Sahot) Maastricht. Hij volgt daarmee Frans-Willem Cox (directeur-eigenaar Van der Valk Maastricht) op, die de afgelopen 1,5 jaar als interim-voorzitter van de Sahot fungeerde.

Zoektocht
De organisatie was al langere tijd op zoek naar een onafhankelijk voorzitter van buiten de hotelbranche om samen met de rest van het bestuur de positie binnen de Maastrichts toeristische-economische sector verder te versterken en uit te bouwen.

Sahot
Sahot is een brancheorganisatie die in Maastricht 21 hotels vertegenwoordigt, met iets meer dan 2000 hotelkamers en onder meer gesprekspartner van de gemeente Maastricht is over het te voeren hotelbeleid, het opstellen van de hotelnota en het Airbnb-beleid. Ook is de Sahot actief betrokken bij de ontwikkeling en promotie van zowel de toeristische- als congressector.

Eigen bedrijf
Hans Bours was tot 2013 eigenaar-directeur van het bureau Infour. Sinds 2013 is hij directeur-eigenaar van Bureau 20/20 en als marketeer en interim-consultant werkzaam voor tal van bedrijven in de zakelijke dienstverlening, overheid en maakindustrie. Ook was hij voorzitter van de fundraiser Five4Five (Kankeronderzoek Limburg) en Ondernemend Wyck. Deze laatste functie zal hij nog tot eind februari 2024 bekleden.