Halfvasten bij Kachelpiepers in teken van afscheid

Halfvasten staat zowel bij Garderizzjemint de Kachelpiepers als bij de fameuze Pottemenekes altijd prominent op de activiteitenkalender. Het is traditioneel de laatste keer dat de gezelschappen actief zijn in het vijfde seizoen en wel tijdens de halfvastenstoet in Hasselt.

De trip naar de hoofdstad van Belgisch Limburg begon evenwel deze zondag met twee andere ‘adieus’. Vertrekt muzikant Ralph van Loo samen met zijn eega Charlotte voorgoed naar Andalusië; Jackie Hendriks hangt na 29 jaar Kachelpiepers zijn kilt en exercitiegeweer definitief aan de wilgen. 

En daar waar Ralph van Loo in de carnavalsperiode terugkomt naar zijn geliefde Maastricht en zijn kameraden van ’t Rizzjemint, zet Jackie dus echt een punt achter het Kachelpieper-leven. Zijn tweelingbroer Johnny deed eerder al een stapje terug en dus is het ook voor hem nu welletjes geweest. 

Johnny en Jacky, welke Maastrichtenaar kent ze niet? Decennialang waren ze prominent van de partij bij traditionele verenigingen en actief in de horeca. 

Het afscheid was zoals dat altijd bij de Kachelpiepers gaat: warm, vol humor en ‘hiel Mestreechs’. Commandant Dennis Doms, die gelijk met Jackie Hendriks tot het korps toetrad, sprak woorden van heel veel dank en plezier uit. De afscheidscadeaus voor de grote kleine man: een prachtige mini-kopie van het wapen dat hij al die jaren droeg en… je komt er nooit omheen bij 't Rizzjemint: een fles Els La Vera.