Gulden Humor voor Theo Bovens

Theo Bovens krijgt dit jaar de Orde van de Gulden Humor.  Met die mededeling werd hij vanmorgen verrast door een afvaardiging van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge, waarin de 17 oudste stadscarnavalsverenigingen van onze provincie zijn aangesloten.

De Orde van de Gulden Humor wordt vanaf 1962 als hoogste Limburgse vastelaovesorde verleend aan kandidaten die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend en een ruime bekendheid genieten in de provincie. 

Theo Bovens was tijdens zijn gouverneurschap beschermheer van de Limburgse vastelaovend. Als historicus hecht hij veel waarde aan tradities en rituelen. En als gouverneur van Limburg zette hij samen met Theo den Twiede de Limburgse vastelaovend op de kaart met zijn humorvolle beschouwingen tijdens het Knoevelemint. Daarnaast is hij verbonden aan de NUL, de oudste (Narren) Universiteit in Limburg. 

De Gulden Humor werd eerder uitgereikt aan onder andere Lei Meissen, Toon Hermans, Pierre Cnoops, Frans Timmermans, Harie Loontjens, Maria van der Hoeven en in 1986 ook Theo’s vader Theij Bovens. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 25 november in Geleen.

Foto: Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge  | Dion Huiberts