Nepwapens op school Maastricht: twee leerlingen aangehouden

De politie heeft vrijdag in Maastricht op het Bernard Lievegoed College twee leerlingen aangehouden. De minderjarige scholieren hadden namaakwapens bij zich. "De nepvuurwapens zijn niet van echte wapens te onderscheiden", aldus de politie.

Alarm
De school sloeg rond 12:30 uur alarm vanwege een 'verdachte situatie.' Volgens rector Patricia Hanssen zou er een vuurwapen gezien zijn. Bij de middelbare school waren meerdere politiewagens aanwezig. Twee agenten zorgden ervoor dat niemand het terrein opkwam.

Gefouilleerd
De leerlingen moesten in het pand blijven. Tassen van aanwezigen worden gecontroleerd, meldt de politie. Ook werden scholieren gefouilleerd. "Leerlingen met zakken in de trui werden gefouilleerd", zegt een van de scholieren. "De politie kwam het lokaal binnen, en zei dat we de handen op tafel moesten leggen. Toen keken ze in de zakken en tassen."

Procedure
Na afloop van het incident werden de scholieren door de directie bijgepraat. Daarbij kregen ze ook te horen dat de schoolleiding een vaste procedure heeft gevolgd die in werking treedt als een scholier met een al dan niet echt wapen de school binnenkomt.