Grote Clubactie: 26 Maastrichtse deelnemers

Komende zaterdag starten 26 verenigingen uit Maastricht met de verkoop van loten in het kader van de Grote Clubactie. Dit is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Maastricht een steuntje in de rug te geven. Een lot kost € 3 per stuk, waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. 

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Dit jaar doen in Maastricht onder meer de volgende clubs mee: VV Scharn, RKVV Willem I, Jokers V.C., IBC 03, RKASV, J.C. Tsukuri, R.K.S.V. Leonidas en TC De Burght.