Goed gereedschap als gift

Goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt zéker op een kinder- en zorgboerderij waar altijd wel wat te doen is. Stichting Wereldwijd schoot de boerderij in De Heeg daarom te hulp. De stichting schonk daar vanochtend een hele lading materiaal, dat oorspronkelijk een andere mooie bestemming heeft.

Na veelvuldig gebruik door de jaren heen was een deel van de benodigde gereedschappen van de boerderij dringend aan vervanging toe. Ook was er behoefte aan aanvullend gereedschap om klussen op de boerderij in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Een aantal mensen van de dagbesteding helpen daaraan mee, veilig gereedschap was daardoor des te belangrijker.

Asielzoekers

De boerderij vond een oplossing bij de Stichting Wereldwijd. Een van de projecten van deze stichting is WereldTools. Daarmee helpt men (afgewezen) asielzoekers  die vrijwillig terugkeren naar hun land van herkomst. Met de terugkeerders worden afspraken gemaakt over het bedrijf of beroep dat ze willen gaan uitvoeren na hun terugkeer. Ze worden daarbij geholpen met een kist van 1 m3 gevuld met voornamelijk tweedehands spullen die ze voor die start nodig hebben. De gereedschappen en spullen worden door de Stichting ingezameld, schoongemaakt en hersteld. Maar soms is er wat over, en daarmee was Kinder- en zorgboerderij De Heeg erg blij.