Giro d’Italia prof Koen Bouwman in RSM-Wealer Ronde

Naast de inmiddels zes andere Giro d' Italia-toppers Vicenzo Nibali (Astana Qazaqstan), Tom Dumoulin  (Team Jumbo-Visma), Jos van Emden (Team Jumbo-Visma), Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo-Visma), Loic Vliegen (Intermarche-Wanty-Goubert Materiaux en Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix) doet nu ook Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) mee met de RSM Wealer Ronde van vrijdag 3 juni. Koen Bouwman behaalde tijdens de Giro d’Italia 2022 twee ritzeges en de blauwe bergtrui.

Dames

Het damesveld is nog niet compleet. De organisatie hoopt dat dat uiteindelijk zo’n 15 a 20 wielrensters zal tellen. Tot nu toe zijn Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx en Amber Kraak van Team Jumbo-Visma -winnares van de Volta Limburg Classic bij de vrouwen- vastgelegd. Ook Leah Kirchman van Team DSM is erbij.

RSM Wealer Challenge

Op vrijdagmiddag 12.00 uur beginnen de wielersportactiviteiten met de RSM-Wealer Challenge. Dan schieten op de parking bij de AINSI (Enci) aan de Maasboulevard/Lage Kanaaldijk de eerste van de 15 (bedrijfs-)ploegen weg om een supertijd neer te zetten. De eerste ploeg is die van oud-vedetten van Parkhotel Valkenburg met Jelle Nijdam, Steven Rooks, Erik Breukink en Patrick Strouken. De andere ploegen gaan op deze tijd jagen! De RSM-Wealer Challenge over ongeveer 11 km vindt plaats rond en op de St. Pietersberg, de finish is op de Luikerweg op het ‘Oog van St. Pieter’ voor Bergrust.


Meer nieuws