Gino uit Maastricht nog steeds spoorloos

Nog steeds ontbreekt ieder spoor van het 9-jarige Maastrichtse jongetje Gino dat woensdagavond verdween. De zoektocht startte twee dagen geleden toen hij met andere kinderen op een pleintje in Kerkrade speelde en daarna spoorloos bleek. Officieel woont hij bij zijn moeder in Maastricht aan de Gildeweg in de wijk Mariaberg.

Inwoners van Mariaberg maken zich zorgen over Gino, die blijkbaar vaker wegliep maar volgens hen altijd terugkeerde. Omdat zijn moeder ziek is, logeerde hij bij zijn oudere zus in Kerkrade. De kinderen met wie hij daar speelde in Kerkrade spraken inmiddels met de politie. Ook de step die vermoedelijk van Gino is en gisteren zo'n 6 kilometer van de speelplek werd gevonden, bij een zwemcentrum in Landgraaf, wordt nu door de politie onderzocht op DNA. Evenals de camerabeelden die zijn opgevraagd in de buurt, waar posters hangen met foto’s van kenmerken van de vermiste. De politie blijft op zoek naar ooggetuigen of informatie over de verdwijning waarvoor vrijwilligers vandaag rondom het Landgraafse zwemcentrum In de Bende opnieuw een zoektocht zijn gestart naar Gino.

De politie zoekt bovendien naar de man die woensdagavond gezien is op het speelveld waar Gino met andere kinderen speelde. Naar de man wordt eveneens nog gezocht.

Over de biologische vader liet de biologische familie niets los en ook is onduidelijk of zijn biologische moeder door ziekte in het ziekenhuis verblijft. 

Sinds gisteren doet de politie Maastricht ook een oproep aan Maastrichtse burgers die iets gezien hebben. Iedereen met informatie kan zich hier melden. Het kind is 1,30 meter lang en droeg een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool . Verder is hij te herkennen aan een rode pet van het merk Nike.

Artikel via 1Limburg.