RTV Maastricht

Gewapende overval TEFAF: twee aanhoudingen

Vier mannen met mokerhamers en vuurwapens hebben vanmorgen rond half twaalf een stand op kunst- en antiekbeurs TEFAF in het Mecc overvallen. Zij sloegen vitrines stuk, hielden omstanders met hun wapens op afstand en gingen er uiteindelijk met een nog onbekende buit vandoor. Volgens de geĆ«vacueerde bezoekers zou het om juwelen gaan. De beurs werd meteen ontruimd.

De politie, die binnen enkele minuten ter plaatse was, zette meerdere eenheden in om de verdachten op te sporen. Tijdens de klopjacht werden de A2 en de Willem Alexandertunnel tijdelijk afgezet.

Niet veel later konden twee verdachten, op de snelweg ten zuiden van de tunnel, aangehouden worden. De andere twee zijn nog voortvluchtig.

Het MUMC+ laat weten dat er een melding was dat een van de mogelijke daders naar binnen was geglipt. De politie en beveiliging hebben vervolgens het gebouw doorzocht maar niemand aangetroffen. 

Bij de overval raakte niemand gewond. De bezoekers en standhouders van de TEFAF konden rond 1 uur vanmiddag weer terug naar binnen. De beurs blijft ook gewoon open tot en met donderdag.