Geven voor GAVE

In de Jan van Eyckacademie werd gistermiddag op feestelijke wijze het nieuwe fonds GAVE gelanceerd. Het fonds maakt deel uit van het fondsenpodium ‘ikpasbij’ van het Elisabeth Strouven Fonds en is bedoeld om creatief toptalent in Maastricht en de regio een zetje in de rug  te geven richting een volwaardige carrière.

Particulieren kunnen aan GAVE doneren, het fonds keert dan drie keer per jaar aan een gekozen artiest een bedrag uit. Het talent wordt geselecteerd door een kundige adviescommissie die samen met talentenscouts een sterke connectie heeft met de kunst en cultuur in Maastricht en omstreken. Uit de eerste inleg die het Elisabeth Strouven Fonds samen met de gemeente deed, kreeg toneelschoolstudente Femke Stasse de eerste cheque uitgereikt. En die was bijzonder welkom. 

Het GAVE fonds wordt beheerd door het Elisabeth Strouven Fonds, dat ook al fondsen beheert voor de beide basilieken in Maastricht, philharmonie zuidnederland en het Bonnefantenmuseum. Doneren en aanmelden kan via de site ikpasbij.nl

Meer over het nieuwe fonds is binnenkort te zien in RTV Maastrichts programma Het Goede Doel.

Foto: Erwin Penners - Fotokunst Fotografie