Genomineerden Nederlandse Dansdagen bekend

Over een paar weken worden in Maastricht weer De Nederlandse Dansdagen gehouden. De dansers en makers die dit jaar kans maken om tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala in de prijzen te vallen zijn inmiddels bekend gemaakt. Daarbij gaat het dan om zowel de prijzen van de Nederlandse Dansdagen als de Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). 

Jaarlijks nomineert men op de Dansdagen veelbelovende choreografen. Met de stimuleringsprijs van €10.000 geeft men hen een kans om nieuw werk te creëren. De winnaars mogen hun nieuwe werk volgend jaar tijdens de Nederlandse Dansdagen 2022 presenteren. Dit keer is dat extra feestelijk: de Nederlandse Dansdagen beleeft dan namelijk haar 25-jarig jubileum. Omdat de Zwanen vorig jaar niet konden worden uitgereikt, zijn er dit jaar meer genomineerden dan ooit. Zestien dansers en choreografen maken kans om een prijs in de wacht te slepen.

De Nederlandse Dansdagen vinden in Maastricht plaats van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober 2021. De ticketverkoop gaat woensdag 1 september van start. Met meer dan honderd activiteiten en tien premières, meesters en nieuwe makers is er dan zowel online als live in Maastricht van alles te beleven.

Meer info: Nederlandse Dansdagen