Gemeente haalt volgende week eenmalig 'foutief aangeboden' restzakken op

De gemeente wil in de derde week van januari eenmalig de stad ontdoen van de 'verkeerd aangeboden' restzakken. De rode zakken liggen momenteel op meerdere plekken op straat te zwerven sinds het ophalen van het restafval bij hoogbouw en in het centrum van een wekelijks naar tweewekelijks is afgeschaald.

Niet alle inwoners hebben precies helder op welke dag en in welke week zij de zakken voor het inzamelen mogen aanbieden. Hierdoor is er veel overlast van de restafvalzakken die nu her en der zijn terug te vinden in het straatbeeld. De Westkant van Maastricht, inclusief binnenstad wordt in de oneven weken ingezameld, de oostkant in de even weken.

Aankomende week zamelt de gemeente daarom eenmalig volgens de gebruikelijke route de restzakken aan de westkant van Maastricht in. De westkant en de binnenstad raken zo verlost van de foutief aangeboden restzakken. Aan de oostkant worden ook de overtollige zakken op dinsdag 18 januari in de namiddag opgehaald. Deze extra ophaalactie van de gemeente om de stad zo snel mogelijk van de overlast van het restafval te ontdoen, vindt dus slechts één keer plaats, zo wordt benadrukt.