Gemeente beoordeelt alternatief plan voor uitbreiding Kruisheren niet

De gemeente gaat alternatieve plannen voor de uitbreiding van het Kruisherenhotel niet beoordelen. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van GroenLinks.

Omwonenden schakelden een eigen stedenbouwkundige in, die een alternatief plan ontwierp, waar zij zich beter in konden vinden, bijvoorbeeld als het gaat om de hoogte van het nieuwe gebouw. De uitbreiding, op het binnenterrein van het Victor de Stuersgebouw, zou in het alternatieve plan uitkomen op een kleine dertien meter hoog. Anders dan de ruim twintig meter in het originele plan van architect Francine Houben, die door het hotel in de armen is genomen.

Volgens de gemeente wordt bij een vergunningsaanvraag alleen het plan van de initiatiefnemer beoordeeld, omdat die daadwerkelijk in staat is de kosten hiervoor te dragen. Als deze zelf ook niets ziet in het alternatief, wat volgens krant De Limburger ook zo is in het geval van Kruisheren, is voor de gemeente de kous af.

De gemeente wacht momenteel op een mobiliteitsplan van het Kruisheren, waarin staat beschreven hoe het hotel parkeren en verkeersveiligheid een plek gaat geven bij de uitbreiding.

Ronald van den Hoven