Geluidsschermen brengen tijdelijk geluidsoverlast

Bewoners aan de Meerssenerweg rondom de nummers 72 tot en met 166 ten noorden van de Balijeweg kunnen over afzienbare tijd genieten van een stillere omgeving, maar krijgen daarvoor aankomend weekend even wat extra overlast.

In de nacht van vrijdag op zaterdag worden vanaf 01.00 uur de funderingen gezet voor geluidsschermen. Het intrillen - dat voor de veiligheid moet worden gedaan op treinvrije momenten - duurt tot maandagochtend 5 uur en zorgt voor ernstige geluidshinder.

Elders verblijven

Recent bleek dat het intrillen van de funderingspalen, zo dicht bij de woningen geluidsoverlast met een bronvermogen van 125 dB(A) (vergelijkbaar met de geluidproductie van een rockconcert) oplevert. Dit heeft gevolgen voor de nachtrust van de bewoners. Naar de bewoners van de Meerssenerweg met de even huisnummers 72 t/m 160 is een brief verstuurd met het advies om tijdens het intrillen van de funderingspalen (2 nachten) elders te verblijven. In deze brief is opgenomen dat bewoners die niet de mogelijkheid hebben om elders te verblijven contact kunnen opnemen om samen naar een oplossing te zoeken.

Tussen 20 september en 15 oktober worden de geluidsschermen geplaatst. Daarna volgt tot uiterlijk 18 oktober het terugleggen van de leidingen. Aankomend weekend plaatst men vanaf de onderdoorgang van de Balijeweg tot aan de Meerssenerweg nummer 92 ook raildempers. Ook die zijn bedoeld om geluidsoverlast in de wijken te beperken.