Gehele raad steunt Limmel in strijd tegen loods op Tregaterrein

Veertien van de vijftien partijen in de gemeenteraad hebben inmiddels het voorstel ondertekend waarin het stadsbestuur wordt opgedragen er juridisch alles aan te doen het nieuwste plan voor het Tregaterrein van tafel te krijgen. GroenLinks, D66, Groep Maassen en VVD spraken eind vorige week hun steun uit, in navolging van tien partijen die hen voorgingen. De enige partij die nog niet tekende (Lurvink) staat echter ook achter de inwoners van Limmel.

De firma Leeyen wil op het al jaren braakliggende Tregaterrein een levensgrote loods neerzetten, waardoor Limmel nieuwbouw in de wijk aan de neus voorbij ziet gaan. En dat terwijl er een uitgewerkt plan voor woningbouw inmiddels is opgesteld met een projectontwikkelaar, mede door de inzet van de buurt.

Alleen Groep Alexander Lurvink heeft zich nog niet officieel aangesloten. Hij zegt absoluut te hopen dat de woningbouw doorgang vindt, maar wil eerst van de verantwoordelijk wethouder horen wat hij over de kwestie te zeggen heeft. Lurvink zegt feiten van emotie te scheiden en eerst een compleet beeld van de situatie te willen krijgen tijdens een debat hierover, alvorens hij tekent.