Gebrek aan geldautomaten volgens PVM “ een zeer zorgwekkende ontwikkeling”

Zeven geldautomaten afgaan en nog geen cash geld kunnen afnemen. Het is een probleem volgens Partij Veilig Maastricht. Het aantal goed werkende en beschikbare geldautomaten in Maastricht is de laatste jaren flink afgenomen. Of het nu door de vele plofkraken komt of niet, burgers zouden altijd de mogelijkheid moeten blijven houden om contant geld af te halen, zo stelt de Partij. 

PVM signaleert dat banken minder geldautomaten faciliteren, zij het door plofkraken of andere kosten. Banken ontmoedigen het afnemen van contant geld waardoor mensen zeer moeilijk hier nog aan kunnen komen. “Een zeer zorgwekkende ontwikkeling”, zo stelt ze. Geld kunnen afhalen is vooral voor de oudere generatie erg moeilijk, terwijl dat volgens de partij wel een doel moet blijven. Het is immers een wettig betaalmiddel. 

Ook heeft de partij kritiek op de werking van de automaten. Zo zou het vaak voorkomen dat de automaten lijden onder een storing, maximaal afneembaar bedrag of weigering van geld afname. Dat laatste omdat dan wordt beweerd dat de klant al eens heeft gepind die dag, ook al is dat niet zo. PVM stelt nu vragen over de situatie wat betreft de geldautomaten aan het stadsbestuur.