Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers werkt aan aangepast programma carnaval, mogelijk mét stadsprins

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers werkt aan een aangepast programma voor vastelaovend 2022.Een aantal grotere (binnen)evenementen schrapt de vereniging, maar verder is nog alles mogelijk. Ook het uitroepen van een stadsprins is nog een optie, al zal Zienen Hoegen Hoeglöstegheid niet worden uitgeroepen op 30 januari zoals aanvankelijk was gepland.

Oetbelder Armand Peereboom laat weten dat de Tempeleers willen anticiperen op de actuele situatie, die ook nog steeds kan veranderen, waardoor men definitieve beslissingen over de doorgang van activiteiten zo lang mogelijk wil uitstellen. "Dat biedt ons de mogelijkheid om ook daadwerkelijk te kunnen brengen wat ook maar enigszins op een verantwoorde en veilige manier kan”, aldus Peereboom. Dat geldt ook voor het uitroepen van de stadsprins, zegt Peereboom. “Wij blijven denken in mogelijkheden en dagen onszelf iedere dag uit om op een creatieve wijze te kijken naar alles wat mogelijk wel kan."

Ronald van den Hoven

Aftrap

Om toch ‘af te trappen’ op 30 januari zullen de Tempeleers op die bewuste dag het aangepaste programma kenbaar maken. Men krijgt dan te horen welke initiatieven doorgang vinden, gericht op participatie, cultuur en educatie, uitdragen vaan ’t geveul vaan Vastelaovend en sjariteit. Afhankelijk van de maatregelen op dat moment. De organisatie houdt met meerdere scenario's rekening en bereidt zowel een regulier als een aangepast programma voor. Daarbij wordt één doel voor ogen gehouden: "Wat er ook mag gebeuren, wij blijven samen met de stad en alle betrokken partijen invulling en uiting geven aan het grootste cultuurgoed van Maastricht: dee oonvervalste Mestreechter Vastelaovend!”, aldus de Tempeleers.

Evenementen geschrapt

Evenementen die binnen plaatsvinden, zoals ‘Kaffee de Zeuten Inval’ en het ‘Prinsenbal’ gaan helaas niet door. De voornaamste reden hiervoor vormt het feit dat de financiële risico’s hiervoor te groot zijn en moeilijk in aangepaste vorm georganiseerd kunnen worden. Het aankomend jubileum daarentegen wil de organisatie uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. "Het ‘vastelaovend vierend volk’ kan ervan uitgaan dat we volgend jaar bij ons 100+7x11 jaoreg zjubelei extra kunnen uitpakken", zo laat de stadscarnavalsvereniging weten.