Gaat De Geusselt weer kolken? MVV Maastricht presenteert selectie

In Alkmaar staat MVV Maastricht maandag 8 augustus aan de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2022-2023. Na het duel tegen Jong AZ wacht - wederom op een maandagavond - gelijk een duel waarvan men kan zeggen: een mooi affiche. Het team van de nieuwe trainer-coach Maurice Verberne neemt het 15 augustus in De Geusselt op tegen NAC. De Bredanaren hebben altijd de ambitie om te spelen voor de hoofdprijzen, promotie naar de Eredivisie. 

De Maastrichtse sterdragers hebben dat streven al een tijd geleden afgeschreven. Na de bijna promotie, het legendarische - en voor heel veel Maastrichtenaren vooral tot deceptie leidende duel Roda JC - MVV op 28 mei 2017 (1-0) - lukte het MVV niet meer een rol van betekenis te spelen. 

De verwachting is dat ook komend seizoen de voetbaltrots van Maastricht niet gaat meedoen voor een topklassering in de Keuken Kampioen divisie. Verberne heeft laten weten vooral te werken aan een herkenbare en aanvallende speelstijl met als resultaat dat de fans aantrekkelijk voetbal te zien krijgen; een plek in het linkerrijtje kan bij voorbaat al een goed resultaat worden genoemd.

Op een hete kunstgrasmat in De Geusselt kreeg de fotograferende en filmende pers woensdag 3 augustus de gelegenheid de selectie van MVV Maastricht op de plaat te zetten. Of het stadion het komend seizoen ook met regelmaat gaat kolken vanwege zinderende wedstrijden? Wellicht krijgt het publiek maandag 15 augustus aanstaande de eerste traktatie aangeboden.

Tekst & foto's: Laurens Bouvrie