Fysieke uitreiking eredoctoraat aan Jaap van Dissel door UM

De Universiteit van Maastricht heeft bij de opening van het nieuwe academische jaar fysiek het eredoctoraat aan Jaap van Dissel uitgereikt. De toekenning gebeurde eerder al online tijdens de 45e verjaardag van de universiteit eind januari dit jaar. Van Dissel die als voorzitter van het Outbreak Management Team de regering adviseert over maatregelen rondom corona kreeg de titel vanwege voor het combineren van wetenschappelijk werk met een maatschappelijke rol. 

“Jaap van Dissel vervult als voorzitter van het Outbreak Management Team een centrale rol in de coronacrisis. Dankzij hem is de wetenschap een belangrijk baken en kompas voor het kabinet.” Dat zegt prof. dr. Christian Hoebe, erepromotor en hoogleraar infectieziektebestrijding bij Universiteit Maastricht. “Nog nooit was er dagelijks zoveel aandacht voor het vakgebied van de infectieziekten. Iedereen weet nu wat een druppelinfectie, een reproductiegetal, bron- en contactonderzoek en transmissie is, dankzij de briefings van Van Dissel: colleges voor het hele land" 


"Dankzij de briefings van Jaap van Dissel weet iedereen nu wat een druppelinfectie, een reproductiegetal, bron- en contactonderzoek en transmissie is"

• Prof. dr. Christian Hoebe (hoogleraar infectieziektebestrijding UM)