Frans Theunisz met gebroken heup in MUMC+: "t Kump wel good met miech!"

Frans Theunisz verblijft sinds maandagavond in het Maastricht UMC+. Een ongelukkige val levert de artiest van de Maastrichtse amusementsmuziek een gebroken heup op. Stadsfotograaf Laurens Bouvrie bracht hem een bezoek en vertelt hoe het hem vergaat. 

Tekst en foto's: Laurens Bouvrie 

Een etmaal na een noodzakelijke operatie heeft de man van Sjeng aon de Geng, De Nachraove Samba en zoveel andere liedjes die iedere rechtgeaarde Maastrichtenaar of carnavalsvierder kent, toch alweer aardig wat moelwerk. Dat is afgelopen maandag - tegen middernacht - wel even anders. "Een van mijn knieën is al jaren slecht. Maandagavond zakte ik weer eens door de hoeven. Dat gebeurt helaas vaker. Maar de valpartij die volgde heeft me de gebroken heup opgeleverd. En ik zeg het heel eerlijk, wat heb ik een pijn gehad."


De pijn en pech steekt hij toch makkelijk weg: "ik vind het nog het ergste voor mijn fans. "Hij doelt hiermee met name op de cafés en andere locaties waar hij dinsdag zou gaan optreden. Een daarvan is het Bemelse etablissement Gastronomie Die Twie. Het oude dorpscafé is afgelopen zomer omgedoopt tot een eetcafé met uitzicht op de prachtige mergelheuvels. "Die lui hebben er alles aan gedaan om mij te kunnen boeken. Dat was op het nippertje toch gelukt". En nu moet ik ze teleurstellen. Dat deit miech pijn aon mien prei." Daarnaast vindt hij het erg voor zijn partner. "Die staat nu nog meer dan anders paraat voor mij".


De komende dagen gaan specialisten van het Maastricht UMC+ Theunisz weer zo snel mogelijk aan het lopen proberen te krijgen. Daarbij moet hij uiteraard ook veel rusten. Met alle aandacht die werkelijk honderden mensen aan hem willen geven is dat niet zo makkelijk. Hij vraagt aan RTV Maastricht dan ook of hij iets mag mededelen. "Leef luij. Iech höb zoeväöl reacties gekrege. En nog steeds steit me tillefeuntsje roedgleuiend. En dat is ech geweldig. Mer ouch hiel get luij wèlle op bezeuk koume. Iech vraog uuch: sjik miech appkes, duimkes umhoeg via Facebook of aander menere vaan oondersteuning. Mer ouch veur de luij die heij wèrreke. Neet belle nao de aofdeiling. 't Kump wel good met miech! En 'ne groete merci aon uuch allemaol!" Het lijkt er vooralsnog op dat Frans alias Sjeng toch wel weer snel aon de geng zal zien.