Forum voor Democratie trapt Limburgse Gemeenteraadsverkiezingen campagne af op Vrijthof

Zondagmiddag  om 14.00 uur was Forum voor Democratie te vinden op het Vrijthof voor een kick-off van de campagne van de partij in Limburg. Bekende gezichten zoals Thierry Baudet, net als de nieuwe lijsttrekkers van de Limburgse gemeentes, waren aanwezig. 

Maastricht passende plek voor kick-off

De partij koppelt de Kick-off op deze dag, 7 februari aan het verdrag van Maastricht en keert daar mee in hun woorden terug naar de plek waar bijna 30 jaar geleden na de ondertekening hiervan  “wij onder een centralistische, vrijheidsbeperkende bureaucratie kwamen te vallen” en “we onze nationale soevereiniteit inleverden”. Zo valt te lezen op een flyer van de bijeenkomst. 

“Op het Vrijthof eisen we onze vrijheid terug”

Met een symbolische vrijheidscaravan, moeten de punten van de campagne nog eens extra onder de aandacht gebracht worden.  Punten die vooral in relatitie tot, volgens de partij, onze ingeperkte vrijheid staan. Zo neemt FVD duidelijk stelling tegen de coronamaatregelen en stelde eerder al in een verklaring als enige ‘een fundamenteel andere visie tegenover die van de gevestigde kartelpartijen’ te hebben. Speerpunten van de partij zijn onder andere afschaffing van coronamaatregelen, het houden van meer lokale referenda en verandering in het asielbeleid waarbij meer nadruk komt op opvang in de regio. 

De partij neemt daarnaast dus ook een duidelijke positie in tegen Europa. Zo is in de begeleidende tekst van de bijeenkomst te lezen dat de partij duidelijk wilt hebben dat “Nederland geen provincie van een Europese superstaat met alle belachelijke Coronamaatregelen” moet vormen. “Want Nederland kan het beste floreren als soevereine staat”.

Bekijk hier het interview met lijsttrekker Bram Nab: