Fort Willem viert 75ste verjaardag met feestelijke activiteiten

Vorig jaar wilde men het 75 jarig bestaan van speeltuin Fort Willem vieren. Vanwege corona moest dit een jaar later met een speciaal programma, dat zaterdag plaatsvindt.

Ronald van den Hoven

De viering van het jubileum moet een groot feest worden en daarbij mogen de twee recente inbraken waarbij de kassa werd gestolen met kleine buit en het het hek vernield, de pret niet drukken. Inmiddels gerepareerd en gefinancierd door de verzekering. Dankzij een crowdfunding actie van een mevrouw, die deze uit medeleven met de speeltuin begon, kon men ook enkele nieuwe speeltoestellen realiseren. Zoals een schommel voor gehandicapten, nieuw zwembad, rollende speelton en een 'tokkelbaan'. Alleen staan nog nieuwe zitjes voor de schommelcarrousel en nieuwe wipkippen op de planning. 

Zo kan Fort Willem weer decennia mee. Met een fris bestuur en trouwe vrijwilligers kunnen zij met behulp van (nog altijd gewenste) sponsoren de doelstelling voortzetten; alle kinderen in Maastricht laten spelen voor een zeer betaalbare prijs, zo'n 2 euro voor een dagentree.