Fietsprotest voor milieuzone

Op zaterdag 18 maart houdt Milieudefensie Maastricht samen met Maastricht for Climate en Fietsersbond Maastricht een fietsprotest. Het protest vraagt aandacht voor versnelling van de komst van een milieuzone, dat is een gebied waarin de meest vervuilende voertuigen worden geweerd. Ook willen de organisaties aandacht vragen voor de dagelijkse overlast van verkeer en de gezondheidsconsequenties van slechte lucht in Maastricht.

Het protest zal om vier uur beginnen en vertrekt vanaf de Markt. Vervolgens bezoekt de groep fietsers verschillende hotspots in de stad en spreken ze buurtvertegenwoordigers over de overlast. Het fietsprotest komt om zes uur ten einde bij de ingang van de Raadzaal aan de Gubbelstraat.

Volgens deze milieuorganisaties ligt de uitstoot van schadelijke stoffen door verkeer in Maastricht vaak zes keer hoger dan de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie. Daarom willen deze organisaties dat er een milieuzone komt die uiteindelijk zal worden uitgebreid tot aan de gemeentegrenzen.