Festival Maas! is cultuur beleven van Kesselskade tot Camping Kosmos

In de rustieke boomgaard en het knusse podium van ’t Magisch Theatertje is vrijdagavond de tweede editie van Festival Maas! van start gegaan. Op onder meer het Vrijthof, aan het Bassin en Muziekgieterij, op de Kesselkade en in het gebouw van Kumulus aan de Herbenusstraat wordt met tientallen voorstellingen, workshops en andere kunstuitingen het culturele seizoen van Maastricht geopend. Stadsfotograaf Laurens Bouvrie doet behalve van deze opening ook de rest van het weekend fotografisch verslag van dit evenement, dat vooral heel veel ruimte biedt aan lokale cultuur en aanstormend talent.

Dat de aftrap van Festival Maas! niet op of in de geheide hotspots van de stad plaatsvindt, is veelzeggend. De boodschap van het door Cultura Mosae georganiseerde festijn is dat cultuur van en voor iedereen is. Dat laat ook de gehele programmering zien. Die is behalve zeer divers, vooral ook zeer toegankelijk. Van Costa Kesselskade tot Camping Kosmos en van Vrijthof Village tot Bassin Beach wordt cultuur gebracht en geuit in de breedste zin van het woord. Maar ook op culturele broedplekken als Kumulus (Herbenusstraat) en Banka (Mariaberg) kan het publiek genieten van voorstellingen en workshops.

Aftrap
Vrijdagavond werd dus het spits afgebeten bij en in ’t Magisch Theatertje. In het landelijke buitengebied van Maastricht, aan de rand van Amby, worden al sinds jaar en dag met bijzondere producties oog en oor gestreeld door bijzondere voorstellingen. Was het in de prachtige boomgaard van dit intieme cultuurpaleisje rondom de opening al prettig toeven, na de officiële opening werd het publiek naar de minischouwburg gebracht en getrakteerd op een deel van de nieuwste productie van ’t Magisch Theatertje, Cantos Animata. Iedereen die iets heeft met surrealisme en niet te beroerd is zelf invulling te geven aan het verhaal dat wordt gebracht, wordt zo op zijn wenken bediend.