Eredivisiedroom MVV spat uit elkaar na ruime nederlaag

Het seizoen voor MVV zit erop. In een kolkende Geusselt werd het tweede duel tegen NAC Breda, in de eerste ronde van de play-offs, verloren. Het werd 1-4.

De opdracht voor MVV was simpel: in een zo goed als uitverkochte Geusselt moest de ploeg van Maurice Verberne de 1-0 nederlaag van dinsdag wegpoetsen. Met frisse moed begon MVV aan haar taak, luid toegezongen door het hondstrouwe publiek.

MVV was wel dreigend in de eerste twintig minuten, maar echte kansen leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg echter een flinke domper te verwerken. Doelman Romain Matthys maakte een joekel van een inschattingsfout, kwam daarbij te ver uit zijn doel en zag Omarsson de 0-1 aantekenen. Tien minuten later de volgende persoonlijke fout: Rico Zeegers schoof de bal zo in de voeten van Omarsson; die bediende Agougil: 0-2. Orhan Dzepar deelde ook in het foutenfestival. Hij liet zich van de bal zetten en zag Banzuzi de bal onder Matthys doorschuiven: 0-3. Een bekertje vanuit het volle NAC-vak richting veld zorgde ervoor dat daarna het duel weer even werd gestaakt.

Alleen een wonder kon MVV in de tweede helft nog in de buurt van de halve finale brengen. Blummel was in ieder geval dichtbij de 1-3. Hij kopte op de lat. Uiteindelijk scoorde invaller Livramento wel. Hij gleed een voorzet van Van Bommel binnen. Met nog 22 minuten te gaan, moest MVV nog zeker drie keer scoren. Die opdracht bleek te ingewikkeld. Toch kwam de hoop in de MVV-harten nog even terug toen NAC-doelman Kortsmit zeven minuten voor tijd een rode kaart kreeg, bij het neerhalen van Ruben van Bommel. Omdat NAC al drie wisselmomenten had verbruikt, moest spits Van der Sande op doel gaan staan. “Alles op doel schieten”, klonk het uit de monden van de opgeleefde MVV-fans. Maar de uitgebluste MVV-spelers slaagden daar nauwelijks nog in. Sterker nog: in de 93ste minuut schoot Herrmann in de tegenaanval de 1-4 nog achter Matthys.

Indrukwekkend was vooral het massale applaus dat de MVV-spelers kregen van een tribune vol met fans. Een dankwoord voor een prachtig seizoen dat leidde naar de vijfde plaats voor de ploeg met het laagste spelersbudget. “We hebben MVV dit seizoen weer tot leven gewekt”, sprak trainer Maurice Verberne de fans toe. Een seizoen dat voor de 23ste keer op rij niet omgezet werd in een stap hogerop.

Foto's: Laurens Bouvrie


Meer nieuws