ENCI-groeve als decor voor openlucht filmfestival

De laatste ENCI medewerker nam vorig jaar afscheid, het bedrijf is nu officieel gesloten. Om de bewogen geschiedenis van het ENCI gebied te markeren vindt in de ENCI groeve op 18 september het Festival of Imagination ENCI plaats. Het openlucht filmfestival is georganiseerd door ‘OVERGANGSZONE’ en de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) in samenwerking met Natuurmonumenten.

De avond start met een optreden van het ENCI-koor, met als slotlied ‘St. Pietersberg’. Dit lied van Johnny Blenco is speciaal voor de gelegenheid herschreven door kunstenaar Joep Vossebeld. Historicus Martin Poesen vertelt over de historie van het gebied, de fabriek en haar werknemers en ook zijn er nooit eerder vertoonde historische filmbeelden uit het ENCI foto- en filmarchief. Daarna volgen vier korte films van kunstenaars van het project ‘OVERGANGSZONE’: Miriam Sentler i.s.m. Simon Weins, Eline Kersten, Emile Hermans en Louisa Vergozisi.

Het filmfestival vindt plaats op 18 september en duurt van 18.30 – 22.30 u met een inloop vanaf 17:30. Meer info: Overgangszone.nl