Eindelijk een eigen buurthuis voor Brusselse Poort

Er werd deze week nog flink geklust om het helemaal op en top te maken, maar het is een feit: ook het buurtnetwerk van de wijk Brusselse Poort heeft nu na lange tijd een eigen plek. Het BeiHuis in Winkelcentrum Brusselse Poort hoopt op veel initiatief vanuit de wijk. 

De leden van Buurtnetwerk Brusselse Poort zijn er maar wat blij mee. Omdat de buurt groot is en van gemêleerde samenstelling was het heel erg lang moeilijk om een eigen plek te krijgen. Nu is die er dan toch gekomen. "En nog wel op een AA-locatie", glundert voorzitter Dirk Tempelaar. De plek in winkelcentrum Brusselse Poort kan naar verwachting rekenen op veel aanloop. De bedoeling is dat het BeiHuis traditionele buurthuisactiviteiten gaat bieden, maar men hoopt ook ook veel initiatief vanuit de wijk. "We hebben plannen om filmavonden te organiseren, of skate-activiteiten waarbij misschien ook wel de ondernemers gaan aanhaken. Maar het zou ook leuk zijn als de wijk eens een kookavond op de agenda zet", laat buurtnetwerklid Wim Schoenmakers weten.

Ronald van den Hoven

Meer dan alleen ontmoeten

Behalve ontmoetingsplek wordt het BeiHuis ook een locatie waar voorgelicht en gepraat wordt. De buurt heeft bijvoorbeeld te maken met een specifieke situatie waarbij studentenwoningen tussen andere woningen liggen. Soms geeft dat overlast. Men hoopt dat het BeiHuis een rol krijgt bij het verbeteren van het samenwonen in de diverse wijk.

Maar er gaat ook een ander project van start. Dat gaat over Burgerkennis rondom gezondheid. Evelien Meijerink - projectleider hiervan - is er enthousiast over. "In de afgelopen jaren heb ik veel met mensen gesproken over wat hen helpt als ze het moeilijk hebben of als ze zich niet gezond voelen. Vaak zijn dat andere zaken dan medicijnen, of andere medische behandelingen. Het kan ook een huisdier zijn dat troost biedt, of een ander fijn gezelschap. Mensen hebben vaak veel kennis over hun gezondheid zonder dat ze zich dat realiseren. Daar wil ik graag over in gesprek. Dat kan tijdens speciale inloopdagen". 

Hoe de verdere agenda van het BeiHuis eruit gaat zien, dat is de komende tijd te lezen op aankondigingen op de deur of de website  en blad van het Buurtnetwerk Brusselse Poort.