Eigen honk voor bewonerskrachten

Bewonerskrachten van Servatius - vrijwilligers die per tweetal het wel en wee in de stadswijken in de gaten houden - hebben sinds vorige week een eigen honk. Het Participatiehuis, een opgeknapte garagebox met kantoor, krijgt meerdere functies en is er niet alleen voor het team van Wittevrouwenveld. 

Enthousiast rollen de bewonerskrachten uit verschillende wijken van de stad de rolluiken van de voormalige garage omhoog. In het pand zitten een kantoor en opslagruimtes. Die zijn bedoeld voor tuingereedschap van de verschillende teams 'Groen', maar ook voor witgoed en meubelen. De burgerkrachten die per twee door de wijken van de stad gaan signaleren namelijk maar al te vaak dat er behoefte is aan het een en ander. 'n Wasmachine, een bankstel, soms hebben mensen er geen geld voor. De in de opslag ingezamelde spullen moeten soelaas bieden. Ze worden gebracht door mensen die ze niet meer nodig hebben. "Maar we letten wel op de duurzaamheid", vertelt Sami Azizi, regisseur sociaal beheer van Servatius. "We laten ze nakijken. Zijn ze nog goed, vertonen ze geen gebreken, zijn ze wel zuinig?"

Bewonerskrachten Ans Raedts, Emmy van Loo, Alex Reneerkens, Roy Janssen, Joop Praster en William Hoofs komen allemaal uit verschillende wijken. Ze zijn blij met het Participatiehuis. "We kunnen hier samen zijn, vergaderen, koffiedrinken, en er zijn inloopuren. Eerder was dit een oude garage, de wijk zal ook wel tevreden zijn met deze verbetering." 


Meer nieuws