Eerste Maastrichtse LVK-ganger bekend

Hoewel de inschrijving voor het Limburgs Vastelaovendleedjes Konkoer pas op de 11e van de 11e van start gaat, heeft de eerste Maastrichtse inzender zich nu al publiekelijk gemaakt. Het trio Joyce, Marvin & Patrick stuurt dit jaar voor het eerst in deze samenstelling een nummer in: ‘Saluut, Alaaf!’.

Ervaring
Zowel Marvin Rosier als Patrick van de Weijer hebben allebei al ervaring op het grote LVK-podium. Zo stond Marvin in 2019 in de finale met zijn nummer ’T sjoenste wat d’r is'. Patrick zong in diezelfde finale samen met Nick van Oerle het lied 'Maak de V'. Vier jaar eerder, in 2015, beleefde dit Maastrichtse duo het LVK-debuut met 'Iech kin de wereld aon'. Joyce Kuppens-Mullenders debuteerde vorig jaar in de finale van het MVK met Marvin, Patrick en Nick. Ook heeft zij veel ervaring opgedaan bij Sjamaes, Veldeke Maastricht en de Revue aon de Maos. 

MVK
Op 11 november staat het drietal ook al in de finale van het MVK, het Mestreechs Vastelaovendsleedsjes Konkoer met hun lied ‘Op ze Mestreechs’, eveneens door hun zelf geschreven.

Einde aan duo
De verdergaande samenwerking van Patrick van de Weijer met Marvin Rosier en Joyce Kuppens-Mullenders is ook ingegeven door het feit dat Nick van Oerle heeft besloten om zich op muzikaal gebied meer te storten op de band Bieske, waar hij de leadzanger van is. Daardoor is er na vele jaren een einde gekomen aan het Maastrichtse duo Nick & Patrick.

Limburgs product
Het nummer ‘Saluut, Alaaf!’ waarmee Joyce, Marvin & Patrick een poging gaan wagen om door te dringen tot de LVK-finale, wordt volgens Patrick van de Weijer een écht Limburgs product met een geheel eigen geluid: “Het nummer is geschreven en gecomponeerd in Maastricht, maar wordt verder geproduceerd in Venray. Hiervoor werken we samen met studio Line 29 die eerder al (winnende) LVK-nummers produceerde voor andere artiesten."

De grote LVK-finale vindt op vrijdagavond 26 januari plaats bij Buitenplaats Vaeshartelt.