Eerste fundamenten voor nieuwe woningbouw Blauwe Loper

Zo'n 100 woningen zijn gesloopt voor de toekomstige Blauwe Loper. Het slopen van de in totaal 138 woningen aan weerszijden van de Ruttensingel is nodig voor het realiseren van een nieuw stukje woongebied. Voor de eerste nieuwe woonblokken staan nu de fundamenten en daarbij hoort het symbolisch inmetselen van een speciale, uit de sloop overgebleven steen.

De eerste, reeds voltooide sloopfase betreft 100 woningen.  De tweede fase bestaat uit de sloop van 38 woningen. Deze sloopfase staat gepland voor februari 2022. De terugkerende 138 huizen worden uit lokaal geproduceerde bakstenen opgetrokken en er is ook aan genoeg groen gedacht. Er komen vier woonblokken met 135 appartementen, die gaan uitkijken op een groene binnenplaats of park. Een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.  

Daarnaast zorgt men ervoor dat het sociale huurwoningen betreft, waarlangs de voetgangers- en fietsroute van de Blauwe Loper van Proosdijveld naar de binnenstad loopt. De appartementen zijn voorzien van één of twee slaapkamers. De huurprijs zal  maximaal 763,47 euro betreffen volgens de norm.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark aangelegd en de Blauwe Loper route langs het park.