Eerbetoon aan eerste Maastrichtse LVK-winnaar

Komende zaterdag gaan de bevriende artiestengroepen Hoondervel, Rempetemp en Andy & Roy voor de tweede keer van zuid naar noord door de provincie fietsen. Met deze 'Vaan Eijsde tot de Mookerhei-toer' brengen ze een ode aan het allereerste winnende LVK-nummer, geschreven door Bert Salden en namens Maastricht uitgevoerd door Jean Innemee in 1977.

“Als eerbetoon aan die evergreen hebben we het nummer nieuw leven ingeblazen en zullen we dit ook gezamenlijk opnieuw uitbrengen. Het is een versie geworden die bol staat van plezier en energie”, zegt Andy Croonenberg. Maar de nieuwe Vaan Eysde tot de Mookerhei blijft wel herkenbaar.

“We hebben geen rare muzikale veranderingen aangebracht. Het nummer was goed en is goed, zoals het is. We hebben er wel een nieuw arrangement voor laten maken en hebben het ingezongen op onze eigen manier, waarbij we in het refrein het Maastrichtse dialect hebben gehouden”, aldus Croonenberg.

Dat er geen Maastrichtse inbreng is, komt doordat het idee vorig jaar is ontstaan tijdens de eerste fietstocht met de eerdergenoemde artiesten. "Maar iedereen is vrij om mee te fietsen tijdens de tocht overigens. Het is niet exclusief voor deze artiesten."

De zangers van Vaan Eysde tot de Mookerhei 2.0 hebben overigens wel goedkeuring gevraagd aan tekstschrijver Bert Salden en aan de vrouw van de in 2007 overleden Jean Innemee.