Een Triceratops komt op bezoek in 2024

Een joekel, zo noemt Wim Hupperetz de Triceratops die in de zomer van 2024 te zien zal zijn in Centre Céramique. Het skelet van één van de vijf in 2013 gevonden dino-skeletten in de Amerikaanse staat Wyoming, zal dan afreizen naar Maastricht en worden opgebouwd door experts van onderzoeksinstituut Naturalis.

De tentoonstelling van het skelet is voortgekomen uit een samenwerking tussen het Natuurhistorisch Museum Maastricht, Centre Céramique en het onderzoeksinstituut van Naturalis in Leiden.

De dinosaurus stamt uit het tijdperk Maastrichtien. Het tijdperk is vernoemd naar Maastricht vanwege de vele vondsten van fossielen van dinosaurussen in de stad. In 1849 gaf Belgisch geoloog André Dumont de naam Maastrichtien aan het tijdperk. Volgend jaar wordt het 175-jarig bestaan van deze benoeming gevierd. 

De bedoeling is dat bezoekers van de stadsbibliotheek ook deel kunnen nemen aan de opbouw van het dino-skelet. ''Voornamelijk voor kinderen zou dat erg leuk zijn, die leren dan op een unieke wijze over de Triceratops'', zegt paleontoloog John Jagt. Specifieke details over deelname aan de opbouw worden in aanloop naar de komst van het skelet bekend gemaakt door de betrokken partijen.


Meer nieuws