Een eigen koekje voor Wittevrouwenveld

Een eigen koekje, welke wijk wil dat nou niet? Imco Goudswaard van Buurtnetwerk Wittevrouwenveld bedacht een ontwerp voor de lekkernij en baseerde zich daarbij op het boegbeeld van de wijk: het stripboekfiguur Manus. 

Manus staat eigenlijk een beetje symbool voor de typische Wittevrouwenvelder van toen. Eigenlijk een beetje een lastig persoon, burgerlijkongehoorzaam. En Manus was eigenlijk de persoon die de bewoners bij elkaar bracht. 

•  Imco Goudswaard van Buurtnetwerk Wittevrouwenveld

Boegbeeld van de wijk 

Stripfiguur Manus is al jarenlang de personificatie van de mensen uit het Wittevrouwenveld. En nu is er, naast het standbeeld, ook een koekje van Manus gemaakt.

Lancering op Koningsdag

Voor het geïnteresseerde publiek is het nog even wachten voordat de koekjes in verschillende winkels in en rond Wittevrouwenveld te koop zijn. Op Koningsdag is namelijk pas de officiële lancering.

Gedeelte opbrengst terug naar de wijk

Toch trakteer je, als je ze dan koopt, niet alleen jezelf op het klassieke roomboter vanillekoekje. Je doet er ook de buurt een plezier mee, want een gedeelte van de opbrengst van de verkochte koekjes gaat naar het buurtnetwerk die dit weer spendeert aan allerlei activiteiten in de buurt, zo laat Bob Struijcken van Royale koekjes weten. Hij twijfelde daarom geen seconde toen Imco met het goed uitgewerkte idee en zijn ontwerpen bij hem aanklopte.