Duizend euro voor speeltuin dankzij lijflied Prins Gaston

Hoewel het carnavalsseizoen al een tijdje achter ons ligt, vond er afgelopen vrijdagavond 29 april toch nog een ‘benkelek momint’ plaats in café La Clé aan de Kesselskade.

Deze horecazaak is al jarenlang de ‘Tempel du prince’ van prins Gaston I vaan Klein-Ternejje en zijn adjudant Lambèr.

Ruim twee jaar geleden brachten zij een cd-single met daarop hun eigen lijflied uit. Een nummer waarvan de tekst werd geschreven door Aggie Geraerds en dat gezongen werd door Maurice Braeken. De opbrengst van de single was bestemd voor de Stichting Stap voor Stap, die hiermee spullen voor speeltuin De Mergelhoof op Sint-Pieter gaat financieren.

Vanwege de coronamaatregelen kon de opbrengst pas nu officieel tijdens het ‘benkelek momint’ bekend gemaakt worden. In totaal bracht de verkoop van de single 7x111 euro (dus 777 euro) op. Stap voor Stap vult dit bedrag nog aan tot 1000 euro.

Prins Gaston I en zijn adjudant Lambèr waren in verband met reparaties aan de sluizen van Klein-Ternaaien zelf niet aanwezig bij de overdracht van de cheque, maar 2 toevallige passanten, Ronald Gossieau en Lou Lejeune, wilden deze taak graag op zich nemen.

De single met de titel Prins Gaston is te beluisteren op YouTube.