DSM toch niet naar Maastricht?

Als de provincie niet meebetaalt aan de verhuizing van DSM van Heerlen naar Maastricht, dan overweegt het bedrijf Limburg te verlaten en zich dus niet te vestigen in het oude Euroscoop-gebouw. Dat liet het concern gisteren weten aan de NOS. 

Het chemiebedrijf had Amsterdam en Basel aangemerkt als andere opties voor een nieuwe plek. Vestiging daar was goedkoper dan in Maastricht. Toen bleek dat zowel de gemeente Maastricht als de provincie ieder 1,75 miljoen aan de verhuizing konden bijdragen, had men ervoor gekozen om in de regio te blijven.

Maar die steun vanuit de provincie blijkt nu onzeker. Een meerderheid van de Statenleden heeft bedenkingen bij de subsidie omdat het geld uit een pot komt voor het opknappen van vooral kleinere kernen in de regio.  

DSM - dat deze week de halfjaarcijfers bekend maakte en een nettowinst van ruim een miljard euro rapporteerde  - meldt dat er zonder financiĆ«le steun uit de provincie sprake is van een nieuwe situatie. Er zal dan opnieuw moeten worden gekeken naar Amsterdam of Basel, zo stelt het bedrijf. Of het zover komt, zal begin september duidelijk worden. Dan is er een extra vergadering van het provinciebestuur over de zaak.