Drie uur van te voren aanwezig voor vlucht MAA ruim voldoende

Door de chaotische toestanden op luchthaven Schiphol en het vliegveld in Eindhoven, komen steeds meer vakantiegangers uren eerder naar het vliegveld dan nodig is. Woordvoerder Hella Hendriks van Maastricht Aachen Airport (MAA) laat weten dat dat op het vliegveld in Beek niet hoeft.

"We merken absoluut dat passagiers veel te vroeg komen en krijgen ook veel vragen via sociale media. Wij zeggen: kom niet eerder dan drie uur van tevoren. Hier is het gewoon echt niet nodig", aldus Hendriks.

Corendon, dat gretig gebruikt maakt van het Limburgse vliegveld, merkt ook dat door de negatieve berichtgeving over andere vliegvelden in het land, meer mensen vanaf Maastricht een vlucht boeken. "Dat merken we zeker. Vanuit verschillende regio's zien we een toename en de grootste stijging is bij Rotterdam en Maastricht waar te nemen", aldus een woordvoerder van Corendon. Door de stijging zijn er op enkele routes ook meer vluchten ingepland, zoals naar Antalya en de Griekse eilanden.

Maandag maakte MAA nog bekend een nieuw passagiersrecord te hebben behaald. In totaal waren er 3401 passagiers op MAA geland of naar hun bestemming gevlogen.

Artikel door 1Limburg