Groene Loper doorgetrokken richting Randwyck

De Groene Loper - die nu nog steeds volop in ontwikkeling is - zal in 2025 worden doorgetrokken. Het plan moet het zuidelijk deel van de stad meer bij het centrum gaan betrekken en zorgen voor meer leefbaarheid in Randwyck. Het opwaarderen van het gebied rondom de Brightlands Maastricht Health Campus gaat zo ook de kenniseconomie een boost geven.

Het nieuwe deel komt te liggen tussen de spoorwegovergang bij de Bloemenweg en loopt via de Gaetano Martinolaan naar de Joseph Bechlaan.  Net als in het al gerealiseerde deel gaan wandelen en fietsen er prioriteit krijgen.

Magneet
Het doortrekken van de verbinding moet het zuidelijk deel van de stad meer bij het centrum betrekken en gaat ook de leefomgeving verbeteren rondom de Brightlands Maastricht Health Campus, de plek waar verschillende bedrijven werken aan vernieuwingen binnen de gezondheidszorg, geneeskunde en biowetenschappen. De bedoeling is om het gebied dat belangrijk is voor de kenniseconomie tot een magneet voor de rest van de wereld te maken.

Station Randwyck
Onderdeel van de plannen is ook de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw en het verbeteren van station Randwyck. Daar plant men horecavoorzieningen, comfortabele wachtruimtes en gaat men zorgen voor een vlottere overstap op bus of (deel)fiets.