Donderdag 9 juni stille tocht voor Gino in Maastricht

Aanstaande donderdag 9 juni vindt er om 18.30 uur een stille tocht voor Gino van der Straeten in Maastricht plaats. In goed overleg met de familie is het op korte termijn georganiseerd, zo laat Trajekt Mariaberg op haar Facebook-pagina weten. Morgen wordt meer bekend gemaakt over de inhoudelijke invulling van de tocht. Burgemeester Annemarie Penn- te Strake zal ook aanwezig zijn tijdens de tocht. 

Afgelopen weekend werd het lichaam van de Maastrichtse Gino van der Straeten gevonden in Geleen. In de buurt Mariaberg en door de directe buren van het gezin aan de Gildeweg, waar Gino tot voor kort woonde met zijn moeder, leeft men intens mee en ervaart men verdriet en boosheid. Gisteren vond er een buurtbijeenkomst bij de Buurtbrök van Trajekt plaats waarbij ook de burgemeester aanwezig was. Tijdens het gesprek bleek dat buurtbewoners sterke behoefte hebben om een laatste eerbetoon aan het jongetje te geven. Hoewel de gemeente Maastricht momenteel bekijkt of men vanuit Maastricht ook bussen in kan zetten om de stille tocht in Kerkrade bij te wonen morgenavond, werd het duidelijk dat de buurt zelf ook iets wilde doen.

Vandaag werd ook bekend dat het voorarrest van de verdachte die betrokken zou zijn bij de dood van Gino, een 22-jarige man uit Geleen, is verlengd.


Meer nieuws